Wie zijn wij?

Het Groot Evenementenkoor Breda
is een enthousiaste groep van ongeveer 45 vrouwen met passie voor zingen.
Samen zingen is een heerlijke vrijetijdsbesteding en geeft enorm veel energie.

Ons repertoire bestaat uit een combinatie van musical- en popliedjes van vroeger en nu,  die we tijdens diverse optredens graag laten horen.
De meeste nummers worden meerstemmig gezongen.

We repeteren op woensdagavond van
20.15 tot 22.15 uur in Wijkcentrum De Koe, Ambachtenlaan 1 in Princenhage.

Onze dirigent is Olga de Rooij. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door onze pianist Jan-Pieter van Oosterhout.

Dirigent Olga de Rooij

Olga studeerde vanaf haar zesde jaar klassiek piano, maar haar hart ging meer uit naar zang.In 2004 verhuisde ze naar Nederland en begon een zangstudie bij het Fontys Conservatorium,  waar ze haar diploma’s “bachelor solozang klassiek” en “master klassieke muziek theater”  behaalde.

Sinds 2005 geeft ze regelmatig concerten en treedt ze op als soliste bij koren. Haar repertoire is met zekerheid “breed” te noemen en omvat opera en operette aria’s, klassieke liederen, musical en pop nummers, Franse chansons, volksliederen en tango’s.

Al tijdens haar studie ging haar belangstelling niet alleen uit naar haar eigen carrière als zangeres, maar ook naar het lesgeven. Op beide terreinen is Olga nu actief. Sinds 2017 is zij dirigent bij ons koor.

Pianist  Jan-Pieter van Oosterhout
Op zijn zesde jaar is Jan-Pieter begonnen met pianoles. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een getalenteerde pianist.
Heel wat koren en gezelschappen in Breda doen een beroep op hem voor begeleiding.
Daarnaast heeft hij zich ook bekwaamd in het orgelspel. Sinds 2011 begeleidt  Jan-Pieter ons op de piano tijdens de repetities en optredens.

Lid worden
Heb je interesse om lid te worden dan kun je twee keer vrijblijvend een repetitie bezoeken.

Hiervoor kun je je vooraf aanmelden op de website via het contactformulier

Als je na de proefrepetities besluit om lid te worden, neemt onze dirigent een korte zangtest af.
Hierbij wordt gelet op stembereik, ritme en toonvastheid.
Ook zal zij samen met jou bekijken bij welke stemgroep (sopraan, mezzo sopraan of alt) je het beste aan kunt sluiten.De contributie bedraagt € 15,00 per maand. De map met bladmuziek kost € 10,00.